Werkwijze

Telefonisch voorgesprek: voorafgaand aan het intakegesprek is een kort vrijblijvend telefonisch gesprek mogelijk. Tijdens dit voorgesprek bespreken we beknopt de aanmeldreden en situatie, zodat we een inschatting kunnen maken of je bij AMMA geholpen kan worden. Als dat het geval is, plannen we een intakegesprek.

Intakegesprek: tijdens dit gesprek (60-75 min) brengen we jouw situatie, ervaringen, klachten en wat je hoopt te bereiken in kaart. Op basis van dit gesprek krijg je een advies, bespreken we een eventuele diagnose en welke vorm van behandeling het beste aansluit. Soms is het wenselijk om een tweede intakegesprek te plannen om de problemen verder te verhelderen voordat we een behandelplan opstellen.

Vervolggesprekken: de inhoud en vorm van de sessies worden op jouw persoonlijke hulpvraag en situatie afgestemd. Natuurlijk is klachtenvermindering een prioriteit, maar er wordt ook breder gekeken. Ervaring leert dat niet alleen 'oplossen' van negatieve ervaringen verlichting biedt, maar juist ook het 'toevoegen' van positiviteit en succeservaringen. We focussen niet alleen op klachten, maar ook op jouw krachten. Daarom besteden we ook aandacht aan wat jouw kwaliteiten zijn, wat jouw persoonlijke waarden en wensen zijn en hoe jij deze meer kan ervaren in het dagelijks leven. Indien je het ouderschap deelt met een partner, speelt deze vaak een grote rol, en is het wenselijke dat jouw partner voor één of meerdere gesprekken mee komt.

Methodiek: met mijn ervaring als behandelend GZ-psycholoog bij verschillende praktijken en instellingen heb ik een breed palet aan inzetbare behandelmethodes, zoals Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Acceptance & Commitment Therapy (ACT), Eye Movement Desensitisation and Reprocessing (EMDR), Mindfulness, schematherapie en lichaamsgerichte therapie. Tevens gebruik ik elementen van de oplossingsgerichte- en positieve psychologie. Ik kijk altijd naar het individu en breng het bredere plaatje in kaart, om te werken aan hoe jij graag jouw situatie ziet veranderen en jouw kwaliteiten meer tot uiting komen.

Ik ben aangesloten bij Psyche en Zwangerschap; een verwijsportaal naar zorg voor zwangere en pas bevallen vrouwen met lichte tot matige psychologische klachten en voor vrouwen met psychische klachten tijdens een fertiliteitstraject.